Richterserf 2, 3991 KE  Houten  |  030 - 6342519

Over ph advies

ph advies is in 2007 opgericht door Paul Hartman en is een advies- en trainingsbureau dat ondersteuning biedt op het terrein van management en organisatievraagstukken.


Onze missie is om mensen te stimuleren om op innovatieve wijze hun weg te vinden in complexe processen om geambieerde doelstellingen te realiseren en aantoonbare resultaten te boeken.

Trefwoorden: Inspiratie en ideeën naast analyses en instrumenten, ofwel uw Partner in Perspectief én uw Partner in Performance.

Mag ik mij even voorstellen...

 

Mijn naam is Paul Hartman (1952). 

Ik studeerde Arbeids- & Organisatiepsychologie in Tilburg en was daarna ruim 5 jaar werkzaam bij de universiteit Utrecht in verschillende functies op het gebied van personeel en organisatie en 5 jaar bij TNO als manager, trainer en organisatieadviseur.

Van 1991 tot 2007 was ik partner, manager en adviseur bij Leeuwendaal. 

Sinds 2007 ben ik directeur / eigenaar van ph advies bv.

Ik ben werkzaam voor een breed palet van organisaties in de overheidssector, de kennisintensieve sector en de zakelijke dienstverlening. Bij mijn opdrachten vervul ik de rol van manager, adviseur, trainer, procesbegeleider of coach. Ik ben gesprekspartner en sparringpartner voor bestuurders, directies en managementteams bij strategische advisering, begeleiding van veranderingstrajecten en managementopleidingen.

Ik heb een fascinatie voor organisaties waar innovatie en een maatschappelijke bijdrage centraal staan. Vanwege de complexiteit van de processen en het vakmanschap en de toewijding van de mensen die er werken. Je mag gerust zeggen dat het mijn missie is om mensen te stimuleren om samen hun weg te vinden in die complexe processen.

Vanuit ph advies werk ik samen met een groot aantal senior adviseurs, interim managers en zeer ervaren trainers en coaches, zodat ik u ook bij omvangrijke projecten van dienst kan zijn.

Een impressie

Leuke Inspiratiesessie mogen verzorgen over MBTI en innovatie. Dat thema komt ook uitgebreid terug in ons boek  "Leidinggeven aan innovatie". Klik op de menuknop Publicaties om meer over dat boek te lezen en te zien waar je het kunt bestellen.

Over mijn rol als manager en procesbegeleider

Mensen over de grenzen van hun eigen positie en organisatie-eenheid laten kijken, helpen elkaars kwaliteiten te versterken en hen een gezamenlijke doel laten ontdekken.

Maar ook op de juiste plaats en op het juiste moment "geultjes" graven om te zorgen dat het water uitkomt waar je het wilt hebben.